Toegang zonder verwijzing

Fysiotherapie is vrij toegankelijk. Dat betekent dat je voor een afspraak met één van ons geen verwijzing van een arts nodig hebt. Je kunt je direct aanmelden via de site, telefonisch of via een e-mail.

Tijdens de eerste afspraak wordt middels een screening bepaald of de klachten waarmee je komt kunnen worden behandeld met (gespecialiseerde) fysiotherapie of dat je toch voor verder onderzoek alsnog even naar de huisarts moet.

De ervaring leert dat de meeste mensen direct in behandeling kunnen worden genomen. Er volgt dan een intake en onderzoek en er wordt een behandelplan opgesteld.
Je kunt natuurijk ook gewoon zijn verwezen voor (gespecialiseerde) fysiotherapie. De eerste afspraak bestaat dan uit een intake en een onderzoek. Een uitgebreide screening is dan niet nodig, dat heeft de arts al gedaan.

Wanneer is verwijzing wél nodig?

In enkele gevallen hebt u wél een verwijzing nodig. Namelijk als u naar de fysiotherapeut gaat voor een aandoening die op de ‘chronische lijst’ staat. Deze lijst is opgesteld door de overheid en bevat enkele chronische aandoeningen die vanuit de basisverzekering worden vergoed. Ook voor een behandeling aan huis heeft u een verwijzing van huisarts of specialist nodig.

In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar staat of- en in welke gevallen u een verwijzing nodig heeft van uw huisarts of medisch specialist. Als u twijfelt, kunt u ons altijd om advies vragen.