Danny van der Heijden

 

Danny heeft in april 2021 de deeltijd opleiding Fysiotherapie van Pro Education afgerond en werkt sinds 1 augustus 2021 bij ons in de praktijk als algemeen fysiotherapeut.

Lees verder

In 1999 is Danny afgestudeerd aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding en is daarna aan het werk gegaan als gymleerkracht in het Haagse basisonderwijs. Dit deed hij de eerste 10 jaar in combinatie met een baan als zwemonderwijzer bij ‘de Waterthor’, ook in Den Haag. Hiermee stopte hij toen zijn dochters werden geboren.

Het menselijk lichaam, bewegen en sport heeft altijd zijn interesse gehad. Vandaar dat hij met veel enthousiasme in 2015 is gestart met de deeltijd opleiding Fysiotherapie; een grote uitdaging in combinatie met werk, een gezin en sport. Zijn interesse ligt op verschillende vlakken; tijdens de studie heeft hij een minor Manuele Therapie gevolgd en ook sport gerelateerde klachten vindt hij interessant. Juist de gevarieerdheid aan problematiek spreekt hem erg aan.

Na zijn afstuderen heeft hij een aantal maanden invalwerk gedaan en zo, naast zijn stage ervaring, zijn eerste echte ‘meters’ gemaakt in zijn nieuwe vakgebied. Hij combineert het werk als fysiotherapeut met het werk als gymleerkracht. Hierbij kan hij zijn ervaring uit het ene werkveld goed gebruiken bij het andere. Verder is hij ook verzorger/fysiotherapeut bij de selectie van voetbalvereniging G.D.A.

In de praktijk ziet hij mensen met uiteenlopende bewegingsklachten en behandelt hij de (kwetsbare) ouderen op onze locatie in Woonzorgcentrum Vredenburch. Een prettig contact met mensen vindt hij erg belangrijk. Tenslotte zou vertrouwen voor een gemakkelijker herstel van de klachten kunnen zorgen!